15 kwietnia 2014

Pasta jajeczna z awokado


Pasta jajeczna z awokado to w naszym domu obowiązkowe danie wielkanocne,
ale równie pysznie smakuje na co dzień, do świeżego chleba i wędliny.

Składniki:
3 ugotowane jajka
1/2 małego ząbka czosnku
1 dojrzałego awokado
1 łyżeczka soku z cytryny
1-2 łyżeczek majonezu
1 łyżeczka oliwy extra vergine
sól i świeżo zmielony pieprz
rzeżucha


Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę. Przekładamy do miski.
Czosnek ścieramy. Awokado myjemy, dzielimy na pół, usuwamy pestkę i kroimy w kosteczkę.
Skrapiamy sokiem z cytryny i mieszamy z czosnkiem.
Przekładamy do miski z jajkami, całość doprawiamy solą i pieprzem.
Dodajemy majonez oraz rzeżuchę.

Pasta najlepiej smakuje na świeżym , grubo krojonym wiejskim chlebie ;)

Smacznego

3 komentarze:

  1. Mmmmm, jak smakowicie wygląda :) Jak w końcu będę robić święta u siebie, to na pewno wypróbuję :) a może i nawet szybciej na jakąś imprezkę ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale trafiłam!
    Jutro pastę robię! mniam!

    OdpowiedzUsuń